2009. december 23., szerda

Készülődés 2.

Na, azért nincs minden veszve. Ma (vagyis tegnap) elkészült a sajtos ropogósom és a mézeskalács, valamint a beigli tölteléke megfőzve, a tésztája bedagasztva várja, hogy reggel megsüssem. A gyerkőcök élvezték a sütögetést, bár a mézes kiszaggatásában csak az első tíz percben jeleskedtek. A gyúrás és a dekorálás annál jobban bejött nekik :-)

SDC12741
Közben kitalálták, hogy gipszformákat akarnak festeni....végülis, miért ne...modell gipszem nem volt itthon, de a stukatúr is megteszi, gondoltam. Végül ki kellett pótoljam egy kis glett gipsszel is, úgyhogy megszáradva sem lesz teljesen fehér, de úgyis kifestik. Van egy vázaformánk abból az elsőt Judit már ki is festegette, Öcsi pedig autókat alkotott. Állítólag a nagyszülőket boldogítják majd velük, ajándék gyanánt :-)

Az ajándékokat is becsomagoltam már, úgyhogy reggel beigli, aztán valami gyors ebéd, és lehet nekiállni a vacsifőzésnek. Póréleves sajttal, pirítóssal, kacsasült párolt káposztával, krumplipüré és néhány szeletke rántott hal, elvileg ez lesz a menü ....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése