2009. december 27., vasárnap

Karácsony 2009. - Szenteste

Eltelt. Ismét.

Összességében jó volt :) December 23-án még nem volt husink a vacsorához, apánk még éjjel melózott, én fél ötkor feküdtem le, de azért végül minden kialakult. Szép kis gyökeres fenyőnk lett, Szilvinek köszönhetően, hiszen valójában az övé lesz, csak idén még nálunk teljesített szolgálatot, mint karácsonyfa. Beültettük szép kis dézsába, aztán apa a gyerkőcökkel nekilátott díszítgetni.

SDC12750

A főzéssel, pakolászással szokás szerint eltelt a nap jórésze, miközben a srácok egyre izgatottabban kérdezgették, hogy mikor eszünk már. No nem mintha éhen akartak volna halni, csak tudják jól, hogy ajándékozás a vacsi után van.

SDC12752
Vacsira készült libamell (egészben akartam libát sütni, de az utolsó pillanatban történő beszerzésnek hála, nem kaptam), kolbásszal töltött karaj, rántott halszelet, hozzájuk krumplipüré, ja és levesnek póréleves.

Vacsi után ajándékbontogatás, aztán hancúr az új játékokkal. Felnőttek részéről az alkoholkészlet pusztítása (nehogy megromoljék a házi tojáslikőr), és további szükségtelen kalóriaezrek bepakolása sütemények formájában. Végül nem flancoltunk, csak a szokásos sütik készültek: sajtos ropogós, zserbó, beigli, mézeskalács.

SDC12756
Lefekvés előtt még hálát rebegtem a mosogatógépért :)


2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. háát igen a mosogatógép!!! nállunk is sokat dolgozik (jenőke) még jóó hogy van!!!


    (előzőnél nem láttam randesen a betűket és kicsit hüleséget írtam)

    VálaszTörlés