2010. április 9., péntek

Én kis kertet kerteltem...

No nem kertelek ám ;-) Bár nem bazsarózsát ültettem :P

A vidéki viszonylatban zsebkendőnyi konyhakertem beültetésre került!
Zöldborsó, bab, répa, saláta, retek, paradicsom, paprika, hagyma, tökfélék, krumpli, kukorica ...más nem jut eszembe, talán ennyi.
Kíváncsi leszek, vajon kikelnek-e a kis drágák vagy eltűnnek a süllyesztőben, mint például az uborka és a sárgarépa tette tavaly. A borsó már startolt, látszanak a kis levélkék :) Hajrá növénykék! A fűszernövények szépen átteleltek és hajtanak, csak lestyánt kell még szerezzek valahonnan, mert anyósnál is kipusztult.

Virágügyben elég gyengén állunk, a tulipánok és nárciszok nyílnak, de elég picik, büdöskét és őszirózsát ültettem és itt kb vége is. Kéne még néhány virágféle, legyen már színes a kert :)

Nem is említettem még, hogy megérkeztek az új méheink! Végül egy másik helyről, mert a "kedves" eladó visszakozott, de szerencsére találtunk nem túl messze, elviselhető áron. Persze azt mondják, hülye aki akác előtt vesz méhet, de hát a szükség nagy úr. Ha nincs méh, nem lesz akácméz se. Csak 12 családot vettünk, de így is egy vagyon! Most aztán dolgozzanak a csajok, különben bajban leszünk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése