2010. március 27., szombat

Zöld

Tavaszodik. Most már tényleg. Nem csak azért mert melegszik az idő, hanem mert jól láthatóan zöldül a táj. A fákon ugyan még nincsenek levelek, csupán a duzzadó rügyek készülnek kipattanni, de az aljnövényzet máris buja és zöld. Sőt, mifelénk nem csak buja de "bolya" is, turbolya :)

Turbolya töménytelen mennyiségben van most az erdőben, friss, üde, zöld, illatos és olyan harapni- és simogatnivaló gyönyörűség. A kölkeim persze csak csatangolnak benne, nem hatja meg őket, hogy ez régóta ismert gyógy- és fűszernövény, a francia konyha fontos eleme :) A kecském és a birkáim pedig nyilvánvalóan rajonganak a francia konyháért ;-)


From Magyarország, Tápiószecső - természet

From Magyarország, Tápiószecső - természet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése